Kuinka muuttaa Windows 10-tiedostojen ja -ohjelmien vuorovaikutusta oletuksena

Kuinka muuttaa Windows 10-tiedostojen ja -ohjelmien vuorovaikutusta oletuksena

Windows 10 käyttää tiettyjä ohjelmia erityyppisten tiedostojen avaamiseen. Tämä tehdään linkittämällä tiedostoja, ja ohjelma tai sovellus on asetettu oletuksena tälle tiedostotyypille.

Jos haluat asettaa oletusohjelman ja muuttaa tiedostoyhteyksiä Windows 10: ssä, se näyttää kokonaan.

Mikä on Windows 10-tiedostojärjestelmä?

Jokainen järjestelmäsi tiedosto tallennetaan tiettyyn muotoon, kuten JPG-kuvatiedosto ja DOC Word-tiedosto.

Jotkut ohjelmat voivat avata vain tiettyjä tiedostoja. Esimerkiksi JPG-tiedostoja kuten kuvatiedostoja ei voi avata tekstinkäsittelyohjelmissa, kuten Word. Avaa sen sijaan sama kuva kuin Windows 10 Photo -sovellus.

Sen sijaan, että määritettäisiin, mitä ohjelmaa käytetään tiedoston avaamiseen aina, kun tiedostoon pääsee, Windows määrittää jokaiselle tiedostolle oletusohjelmatyypin. Tämä oletusasetus voidaan asettaa erikseen, kun käyttäjä muuttaa tai asentaa ohjelman.

Siksi sinun on määritettävä tiedostoyhteydet. Onneksi se on helppoa.

Katso, mitkä ovat tiedostosi, ja opi sitten muita tapoja muuttaa Windows 10-tiedostomäärityksiä.

Mitä tiedostoja siellä on?

Ennen kuin muutat tiedostoyhteyttä, sinun on tiedettävä tallentamasi tiedostotyyppi.

Avaa ensin File Explorer ja avaa tiedosto, joka sisältää tiedoston. Sitten  klikkaa päälle hiiren oikealla painikkeella  ja valitse  Ominaisuudet .

Avaa uusi ikkuna, jossa on tiedoston tiedot. Tiedostotunniste  on se, mitä tiedostopääte kertoo sinulle Se avaa mitään ohjelmaa, joka on auki  .

Voit asettaa sen näkymään tiedostotunnisteena File Explorerissa. Voit tehdä tämän avaamalla File Explorer View  -välilehden , napsauttamalla  kyllä . Sitten ruutu laajentamista ja nimen sekä  tiedoston .

Kuinka muuttaa Windows 10 -tyyppisiä tiedostotyyppejä

Windowsilla on kolme nopeaa ja helppoa tapaa muuttaa tiedostotyyppien assosiaatioita.

1.Avaa kanssa

Voit muuttaa tiedostotyyppien assosiaatioita suoraan File Explorer -sovelluksessa. Suorittamaan  klikkauksella ja oikeaa painiketta ja hiiren  tiedostoa ja sitten hiiren  reikä yhdessä .

On luettelo ohjelmista, joita voidaan käyttää tiedoston avaamiseen, mutta tämä on kertaluonteinen eikä muuta pysyvästi asetuksia. Jos haluat tehdä pysyviä muutoksia , valitse Valitse  toinen sovellus .

Valitse nyt sovellus, jota haluat käyttää valitun tiedostotyypin avaamiseksi luettelossa. Jos et näe haluamaasi ohjelmaa, vieritä alas  valitaksesi useammasta sovelluksesta  .

Valitse  Etsi muita sovelluksia tällä tietokoneella vielä . Tämän jälkeen voit selata ohjelmatiedostoja löytääksesi suoritettavan tiedoston haluamallesi ohjelmalle.

Jos valitset, aina valita  käyttää tätä sovellusta on auki .X tiedosto  alareunassa ikkunan . Tiedostotyypin assosiaatio muuttuu pysyvästi. Napsauta sitten OK , napsauta  .

2. Aseta oletustiedostoyhteydet Asetukset-kohtaan

Yleensä paras tapa muuttaa tiedostoyhteyksiä ja määrittää sovellus on käyttää asetuksia.

Aloittaa painamalla näppäintä päälle  Windows + I  , avaa asetukset. Siirry kohtaan  Sovellukset> Oletussovellus .

Täällä voit määrittää ja käyttää perussovelluksia, kuten sähköpostia, karttoja, musiikkia ja muuta. Napsauta sovellusta valitaksesi toisen sovelluksen luettelosta.

Palauttaminen  ja klikkaa sitä palauttaa “Recommended Microsoftin suosituksiin” voi olla  . Odotetusti tämä tarkoittaa Microsoft Windows 10: ään rakennettuja natiiviohjelmia, kuten Groove Music for Music ja Edge web-selaamista varten.

Vieritä alaspäin ja sinulla on kolme vaihtoehtoa tiedostojen assosiaatioiden tarkkaan hallintaan.

  1. Valitse oletussovellus tiedostotyypin mukaan
  2. Valitse oletusprotokollasovellus
  3. Oletussovelluksen asettaminen

Valitse tyyppi ja  tiedoston  voit asettaa JPG, DOC, erityisiä ohjelmia Tämä on luultavasti vaihtoehdot tarvitset.

Protokolla on valinta   toiminnan tai suhde. Esimerkiksi URL: Laskin Link-  laskin  , kun käytät , voit määrittää ohjelman, jota haluat käyttää. Suurin osa niistä on sovelluskohtaisia ​​ja muuttuu vain harvoin.

Lopuksi, asetukset sovelluksen sinun  sallia ja  hallita koko ohjelman ja siihen liittyvien ja protokollien yhteen paikkaan.

3. Poista tiedostoyhdistelmä komentoriviltä.

Tiedostojen assosiaatioita ei voi palauttaa asetusten avulla. Tätä varten on käytettävä komentoriviä.

Paina  Käynnistä , kirjoita  cmd,  niin löydät  komentokehotteen . Sitten klikkaa hiiren oikealla kohteen johtaja voimalla ajaa click  on .

Tyyppi  Association näyttää kaikki tiedostotyypit ja yhdistykset klikkaa  tulla .

Voit tarkastella tiettyjä tiedostotyyppejä nopeasti kirjoittamalla:

assoc .ext

Vaihda  ext  tiedostomuotoon . Esimerkiksi anna  Assoc .jpg, noin  nähdä ohjelman, joka avaa JPG-tiedosto.

Poista organisaatio ohjelmasta kirjoittamalla:

assoc .ext=

Vaihda  ext . Voit tarkistaa, että se toimii kirjoittamalla ensimmäinen komento, kun näet “linkkiä ei löydy” -virheen.

Varmuuskopioi ja palauta tiedostotyyppitiedosto

Windows 10 on pohjimmiltaan sovellus on palauttamista  sekä tämän muutoksen, koska jokainen yhdistysten päivitystiedostoihin tiedossa  sinulle. Paras tapa tehdä on tehdä varmuuskopio tiedosto yhdistykset ja palauttaa päivittää ongelmia, niin tiedät , että  Windows 10 on  menetetään heille.

1. Käytä perusmuokkausohjelmaa

Helpoin tapa varmuuskopiointi ja palauttaminen yhdistysten tällaisten tiedostojen on käyttää apuohjelma kolmansille osapuolille nimetty päätoimittaja ohjelmoinnin mukaan  oletuksena .

Kun olet ladannut ja asentanut, käynnistä se ja napsauta  Varmuuskopioi tai Palauta rekisteriasetukset .

Napsauta  Varmuuskopio . Prosessoi ja lisää tietueita taulukon päivämäärään ja aikaan.

Kun aika on palautettu, palaa tälle näytölle, napsauta tietuetta ja valitse palautettava arkisto , napsauta  . Käynnistä lopuksi tietokone uudelleen.

2. Rekisterin käyttäminen

Voit myös käyttää suoraan arkistotyyppilinkkiä. Tämä on kuitenkin hieman monimutkaisempaa, ja joskus saatat kohdata tarkkuusvirheitä palauttaessasi tiettyjä linkkejä. Joten käytä sitä viimeisenä keinona.

Avaa  toisto painamalla  Windows + R. Kirjoita  regedit  ja paina  Enter, noin  aloittaa Editor tulo rekisteriin. Tarkista nyt seuraava avain:

HKEY_CURRENT_USER \ 소프트웨어 \ LgjH2m5c8emE66pjdExmgep47BAdKTrCJ7xplorer \ FileExts

FileE-teksti  (tai mikä tahansa alikansio) Napsauta hiiren kakkospainikkeella  ja  vie , valitse ja valitse sitten kohde ja tiedostonimi .reg-varmuuskopiotiedostolle.

Kun olet palauttanut tämän arkiston, napsauta hiiren kakkospainikkeella vastaavaa aikaisemmin tallennettua .reg-tiedostoa ja valitse  Yhdistä . Tämä tallentaa nykyiset rekisteriasetukset ja palauttaa edellisen varmuuskopion.

Tiedostolinkin hallinta

Nämä menetelmät antavat sinulle täyden hallinnan tiedostotyyppien yhdistämisistä, jotta kaikki tiedostot avataan sopivimmassa natiiviohjelmassa. Kun asennat uuden ohjelman, haluat olla oletusohjelma tiedostotyypeille, joten et ehkä pidä siitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *