Kuinka siirtyä vikasietotilaan Windows 10: ssä 

Kuinka siirtyä vikasietotilaan Windows 10: ssä 

Oletko yrittänyt korjata tietokonettasi? Sitten mene  vikasietotilaan . Vikasietotila on sisäänrakennettu vianmääritys, joka poistaa käytöstä tarpeettomat ohjaimet ja ohjelmat käynnistyksen aikana. Tämän avulla voit eristää kokoonpano- tai järjestelmävirheet ja korjata juurivirheet keskeyttämättä pieniä sovelluksia.

Voit käyttää vikasietotilaa esimerkiksi järjestelmän palautuksen aloittamiseen tietokoneen palauttamisen yhteydessä tai muiden ohjelmien käyttämien tiedostojen poistamiseen. Tässä on lyhyt kuvaus siitä, mitä tehdä, jos et pääse alkuun Windows 10 -käynnistystilassa ja vikasietotilassa.

Tapa 1: Järjestelmän kokoonpano

Voit avata järjestelmän kokoonpanon , kirjoita  msconfig vuonna  hakupalkkiin valikosta “Start” ja valita paras ottelu. Avaa   välilehti Boot ja tarkista  vaihtoehtoja varten latauksen . Liikenneturvallisuutta  vaihtoehtoja varten  valinnan jälkeen seuraavan uudelleenkäynnistyksen pidetään vikasietotilassa.

Voit valita lisävaihtoehdoista. He tekevät vain:

  • Minimi:  Vikasietotila alkaa minimaalisilla ohjaimilla ja palveluilla, mutta tavallisella Windows-käyttöliittymällä.
  • Vaihtoehtoiset kodit:  Suorita komentokehotila ilman Windows-käyttöliittymää. Tarvitset tietoa nykyaikaisista tekstikomennoista sekä hiiretöntä käyttöjärjestelmää.
  • Active Directory Recovery:  Käynnistä vikasietotila pääsemällä tietokonekohtaisille tiedoille, kuten laitteistomalli. Jos et asenna uutta laitteistoa, joka on vioittanut Active Directorya, voit palauttaa vioittuneet tiedot tai lisätä uusia tietoja hakemistoon käyttääksesi turvatilaa järjestelmän vakauden palauttamiseen.
  • Verkko:  Siirry vikasietotilaan palveluilla ja ohjaimilla, joita tarvitaan verkottamiseen tavallisen Windows-käyttöliittymän kautta.

Minimi  OK> Käytä> Valitse  . Nyt järjestelmän kokoonpanosta riippuen sinua pyydetään käynnistämään järjestelmä uudelleen. Uudelleenkäynnistys  on valitseminen  uudelleen käynnistää prosessi alkaa heti, jotta voit säilyttää kaikki aktiiviset asiakirja tai projekti.

Tapa 2: Pitkä aloitus

Seuraava valinta on Windows 10 Advanced Startup. Se ei ole  niin  pitkälle edennyt, mutta se on todella hyödyllistä tietää.

Hakukenttään Käynnistä-valikon, syötä  Advanced Käynnistä  ja valitse Match. Nyt Advanced Launch down  in restart Käynnistä uudelleen valitse  kyllä .

Kun napsautat Käynnistä-painiketta, järjestelmä käynnistyy uudelleen palautustilassa ja sinulla on kolme vaihtoehtoa: Jatka, Palauta tai Sammuta.

Valitse  Vianmääritys> Lisäasetukset . Nyt on uusi valinta.

Käynnistä Asetukset> Nollaa valinta  , kiitos . Järjestelmä käynnistyy uudelleen. Käynnistyksen jälkeen käynnistysasetusnäyttö latautuu. Valitse vikasietotila täältä.

Advanced Quick Launch -komento

Shift key  napsauttamalla Windowsin 10 Käynnistä-valikosta, 10 ja   valtaa uudelleenkäynnistyksen klikkauksella  , voit ohittaa tämän hiiri suhteellisen pitkä prosessi  . Heti vie jotta  vaihtoehtoja varten elpymisen ja  maksutta, joista voit valita  Vianmääritys> Lisäasetukset> Asetukset päästä alkuun .

Menetelmä 3: Kiire

Ennen Windows 8: n julkaisua yleisin tapa aloittaa vikasietotilassa on painaa F8 käynnistysnäppäimistöllä. Napauta F8, niin näet Vikasietotilan asetukset -näytön, jossa luetellaan menetelmässä 1 (yllä) olevat vaihtoehdot ja eri vaihtoehdot.

Windows 10 (ja Windows 8 / 8.1) on oletuksena poissa käytöstä Safe F8 Safe Mode -tilassa. Voit kuitenkin käyttää komentoriviä F8-valikon uhraamiseen muutaman sekunnin käynnistyksen aikana.

Aloita jonka avaamalla komentorivi joka ajetaan  . Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja Komentokehote ja valitse  .  Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna tulee näkyviin , valitse  Kyllä . Komentorivin on oltava auki.

Kirjoita (tai kopioi / liitä) seuraava komento:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

Sinun työsi on valmis!

Jos haluat peruuttaa tämän vanhan komennon milloin tahansa, avaa komentokehote uudelleen yllä kuvatulla tavalla ja kirjoita:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Palauta käynnistys alkuperäiseen tilaansa, jotta sinun on käytettävä jotakin tämän artikkelin vaihtoehtoisista vaihtoehdoista siirtyäksesi vikasietotilaan.

Entä jos mikään ei toimi?

Jos mikään yllä olevista ei toimi, hihoissaan on edelleen kaksi ässää.

Jos olet asentanut Windows 10 -levyn levyltä tai USB-muistitikulta, voit käynnistää suoraan palautustilaan syöttämällä asennusvälineen ennen järjestelmän käynnistämistä.

Valitse näppäimistön asettelu näytön vasemmasta reunasta ja valitse  sitten Korjaa tietokone . Voit jatkaa ratkaista toimintahäiriö> Lisäasetukset,  voit löytää järjestelmän palauttaminen, palauttaa takaisin järjestelmän uudelleenasennus kuva, komentorivi ja aja aikaisemmin.

Jotta järjestelmäkuvan palautus toimisi, sinulla on oltava varmuuskopio ennen järjestelmän virhettä. Voit luoda järjestelmän kuva  kirjoittamalla elpyminen vuonna  hakupalkista Käynnistä-valikon ja valitse paras ottelu . Edistynyt palautustyökalu on auki. Valitse  Luo palautuslaite  ja seuraa vaiheita.

Levyjen korjausjärjestelmät

Toinen käytettävissänne oleva työkalu on järjestelmällinen levyjen korjaus. Toisin kuin järjestelmäkuvat, ne vaihtelevat järjestelmästä toiseen, joten jos kaikki on täydellisesti päärynänmuotoista, voit saada sen ystävien kautta.

Siirry kohtaan  Ohjauspaneeli> Järjestelmä ja suojaus> ja palautus (Windows 7).

Älä aseta Windows 7 -etikettiä oikeaan paikkaan. Valitse  Luo palautuspiste ja levyn  vasemmassa sarakkeessa ja seuraa ohjeita.

Kuinka voin ottaa käyttöön vikasietotilan?

Kun olet poistanut Windows 10 -ongelmat, voit poistua vikasietotilasta. Mutta miten pääset vikasietotilaan, kun olet?

On kaksi vaihtoehtoa riippuen siitä, kuinka aloit turvatilassa.

Jos käytät vikasietotilaan käyttäen menetelmää 1  (kautta järjestelmän kokoonpanosta) on  poistaa vaihtoehto Vikasietotila ikkuna kokoonpano. Muutoin Windows 10 käynnistyy uudelleen turvatilassa joka kerta, kun käynnistät.

Kun siirryt turvatilaan käyttämällä  menetelmää 2  (edistynyt käynnistys) tai menetelmää 3  (paina näppäimistöä , poistu turvatilasta sammuttamalla tai käynnistämällä järjestelmä uudelleen.

Helppo pääsy vikasietotilaan Windows 10: ssä

Tiedän kolme helpointa tapaa käyttää vikasietotilaa Windows 10: ssä . Sinun tulisi harkita kuvan palautus- ja järjestelmän palautusjärjestelmän viimeistä osaa. Muista aina aiemmat toiminnot, jos määrität katastrofia edeltävän palautuspaikan maailmassa BSOD-keskittyneellä painajaisella.

Jos olet kauheassa tilassa ilman kuvan palauttamista ja levyn palauttamista, voit aina kokeilla  Hirens BootCD Technical Rescuer -sovellusta . Säästämällä paljon ihmisiä säästät niin monta kertaa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *